11. Albert Ayats (2)
9. Albert Porterias (1)

Resum del partit

22 de Gener de 2011

El Cistella mereix la victòria, però desaprofita moltíssimes ocasions de gol, mentre que la Marca defineix en les ocasions que té i s'emporta els 3 punts.

Avui s'ha vist a Cistella un partit espectacular, amb moltíssimes ocasions de gol, sobretot pel Cistella, i una intensitat durant els 90 minuts que ha fet que els aficionats disfrutessin d'una bona tarda de futbol tot i la fred. El partit ha començat molt igualat, però a la 2a part el Cistella ha estat molt superior, tant en joc com en ocasions de gol, que n'hi ha hagut 5 o 6 de claríssimes, però que una vegada més la falta d'encert les ha deixat en això, ocasions i prou. La Marca té més ofici i més qualitat al davant i això ha fet que les poques ocasions clares de gol que ha tingut les hagi transformat en gol i s'emporti els 3 punts. Sembla del tot immerescut, però el que val en el futbol és marcar gols i d'això la Marca en sap un munt.

El Cistella una vegada més té problemes per alinear 11 jugadors, amb l'Anglada a l'alineació titular tot i haver de marxar a la 2a part, deixant el Cistella amb 10 jugadors. Comença la 1a part amb una tramuntana que tot i no ser molt forta sí que era molt freda. A l'inici del partit no hi ha hagut un dominador clar, tot i que la Marca ha estat qui s'ha acostat més a la porteria del Cistella en diverses ocasions. Una ocasió clara ha tingut en Pedrito que es queda sol davant del porter però no pot superar la sortida de l'Adrià, que tapa molt bé la porteria i refusa la rematada. La Marca ha protestat a l'àrbitre diversos possibles penals fins que al final l'ha acabat xiulant quan l'Adrià fa caure a un jugador de la Marca dins de l'àrea. La Marca és un equip que protesta molt i aquesta pressió sobre l'àrbitre segur que influeix en algunes decisions. L'Abraham no desaprofita l'ocasió per marcar el 0-1 tot i que l'Adrià desvia el seu xut, però no suficient. A partir d'aquest moment el Cistella comença a dominar més la pilota i té diverses ocasions clares de gol. En Jordi Vilarrasa se'n va per la banda esquerra i quan remata sol davant del porter un defensa pel darrera li treu netament la pilota. Dues faltes a la frontal de l'àrea que xuta l'Albert Ayats i una ocasió d'en Roland que surt desviada podien haver igualat el marcador. Finalment en una jugada de contra-atac l'Albert Ayats es queda sol davant del porter i creua la pilota marcant el 1-1, resultat amb el que s'arriba a la mitja part.

La 2a part ha estat totalment pel Cistella, però la falta d'encert ha fet que qui s'emportés els 3 punts sigui la Marca. Des del primer minut el Cistella ha jugat la pilota per terra amb jugades de combinació sobretot per la banda d'en Jordi Vilarrasa. Semblava un altre equip, pressionant molt bé al contrari, recuperant pilotes i creant moltíssimes ocasions de gol. Quan menys ho mereixia, ha arribat el gol de la Marca. Abraham arriba fins a la línia de fons, la pilota surt almenys 40 cm que l'àrbitre no veu perquè s'ha passat mig partit arbitrant des del mig del camp, la defensa lògicament es para però la pilota arriba a en Llansà que marca el 1-2 a porteria buida. L'àrbitre diu que els jugadors el tapaven i que no veu que la pilota surti, però el gol puja al marcador tot i les protestes. El Cistella rep un gerro d'aigua freda que impotent veu com li marquen un gol en el moment que més dominava. Però enlloc de baixar els braços el Cistella comença a apretar com mai, tancant a la Marca al seu terreny de joc tot i el vent en contra, i creant ocasions de gol. En una falta que treu l'Abulí, l'Albert Ayats remata de cap i marca el gol de l'empat aprofitant la sortida en fals del porter (2-2). A partir d'aquest moment han arribat els millors minuts del Cistella, creant ocasions claríssimes de gol que no aprofita. En Roland es queda sol davant del porter i enlloc de xutar fort, intenta una vaselina que no sorprèn al porter. Un xut d'en Samu des de sobre la línia de l'àrea surt fregant el pal. Un xut de l'Ayats des de dins de l'àrea s'estabella al travesser i en la 2a jugada en Jordi Vilarrasa fa el "passe de la mort" a en Miquel que incomprensiblement xuta per sobre el travesser des de 5m de la porteria. Una assistència d'en Sergi deixa sol a en Roland davant del porter que li xuta la pilota per sobre i comença a celebrar el gol, però la pilota fa un bot alt i s'estabella a la part inferior del travesser sense acabar d'entrar. Massa ocasions fallades contra un equip que no perdona. Per part de la Marca, algunes arribades al contra-atac però sense excessiu perill. La més clara una rematada de cap de l'Abraham sol davant del porter que surt desviada. Quan faltaven 10 minuts per acabar el partit, la Marca rep una falta a la frontal de l'àrea del Cistella. Un jugador de la Marca xuta la falta de forma impressionant, aixecant amb precisió la pilota per sobre la tanca del Cistella (recordem que té jugadors molt alts) i fent-la baixar amb rosca allà on l'Adrià no podia arribar. Gol molt celebrat per la Marca que veu com es tornava a avançar al marcador quan el Cistella l'estava asficciant. En les últims minuts la Marca s'ha dedicat a aguantar el resultat, parant el joc i protestant a l'àrbitre qualsevol jugada. Aquestes protestes han fet que la Marca acabés amb 9 jugadors. També destacar que el Cistella ha acabat amb 9 jugadors, l'Anglada ha hagut de marxar faltant 10 minuts i en Roland ha estat expulsat en el minut 86 amb vermella directa per donar un cop de cap a un rival. El resultat ja no s'ha mogut.

Comença la segona volta igual com va acabar la primera, amb un Cistella que només pot alinear 11 jugadors a la 1a part, fent mèrits per guanyar el partit, jugant millor que el rival però perdent els 3 punts. Avui s'han rebut 3 gols, un penal, una falta i una pilota que havia sortit per la línia de fons. Tot i això massa gols contra un rival que té moltíssima qualitat al davant i que sap aprofitar qualsevol petita ocasió per marcar. El joc del Cistella a la 2a part ha estat molt interessant, creant moltíssimes ocasions clares, però si no s'aprofiten aquestes ocasions no serveix de res, només per deixar una bona imatge. Potser també falta aquella mica de sort que a vegades decideix un partit i que havia acompanyat al Cistella en els primers partits de lliga, però que ja temps que no ens acompanya.

El més preocupant és que el Cistella es queda encara amb menys jugadors per jugar la setmana que ve, amb els germans Montaner sancionats amb 5 targetes grogues, en Roland expulsat, l'Abdel lesionat i en Carlos i en Luís de vacances. Massa baixes en una plantilla de només 17 jugadors. De totes maneres, tenim plena confiança en els jugadors que queden i de segur que obtindran un bon resultat del desplaçament a Peralada.

Properament podreu veure unes quantes fotografies del partit a la secció habitual.

El proper dissabte el Cistella visita el camp del Peralada a les 5 de la tarda. Us hi esperem a tots!

Jugadors que han disputat el partit C.F. Cistella - Marca de l'Ham

Alineació: Adrià, Miquel, Jordi M., Ferran, Abulí, Jordi V., Roland, Sergi, Samu, Ayats, Anglada (80').