10. Sergi Torrecabota (90)
17. Jordi Vilarrasa (90)

Resum del partit

9 de Gener de 2011

El Cistella només pot alinear 9 jugadors però fa un molt bon partit mereixent més la victòria que el Fortià.

Sabíem que un dia o altre la curta plantilla del Cistella ens passaria factura i aquest diumenge el Cistella només disposava de 9 jugadors. L'Anglada, que només ve en ocasions de necessitat, ha pogut venir a la 1a part i, per tant, els primers 45 minuts el Cistella ha pogut jugar amb 10 jugadors. Tot i que podria semblar massa avantatge pel Fortià (recordem que és un rival directe del Cistella), el partit ha estat molt igualat i inclús les ocasions de gol més clares han estat pels cistellencs. La sensació al final de partit és que el Cistella havia fet un gran partit i que el Fortià no mereixia guanyar, però el que importa són els 3 punts i aquests s'han quedat a Fortià.

Tot i començar el partit amb 10 jugadors, el Cistella no ha renunciat a l'atac, alineant només 3 defenses amb una mitjana de 34 anys. Les baixes han fet que el Cistella només disposés de 2 defenses, els germans Montaner, i l'Abulí, un migcampista, ha jugat tot el partit com a lateral. Les primeres ocasions clares de gol han estat pel Cistella. Un xut d'en Samu des de fora de l'àrea s'estabella al travesser i l'Anglada aprofita el rebuig per rematar sol de cap, però la pilota va al cos del porter. Una bona assistència d'en Sergi deixa en Porterias sol davant del porter, però intentant col·locar massa la pilota aquesta surt fregant la creueta. Dues ocasions que feien despertar al Fortià que veien que no podia contra 10 jugadors. El Fortià arribava amb pilotes llargues als seus davanters, però la defensa ha estat ben col·locada tot el partit. Quan menys ho mereixia, el Fortià s'avança al marcador amb una jugada de mala sort pel Cistella. La pilota arriba a la frontal de l'àrea, l'Abulí la refusa amb tant mala sort que toca al cap d'en Jordi M. i la pilota queda als peus del davanter centre del Fortià, que sol davant del porter no desaprofita l'ocasió per avançar-se al marcador (1-0). Enlloc de baixar els braços, el Cistella intenta fer-se amo de la pilota i aconsegueix tocar al mig del camp i fer jugades molt maques de combinació. Però no arriben ocasions clares de gol, només xuts llunyans que no posen en perill la porteria del Fortià.

A la mitja part l'Anglada ha hagut de marxar i el Cistella surt al camp per disputar tota la 2a part amb només 9 homes. El missatge del president al descans: "almenys sortim a jugar amb dignitat i que no ens en fotin un sac". Aquestes paraules s'han quedat curtes veient tot el que ha fet el Cistella a la 2a part, ja que amb una mica més de sort es podia haver emportat la victòria. Els primers 10 minuts han estat de domini local, amb el Cistella jugant a contra vent sense poder treure la pilota del seu camp. Però aquest domini no s'ha transformat en ocasions i de mica en mica el Cistella ha començat a fer-se amo del partit. El Fortià es veia impotent al veure que no podia ni crear ocasions de gol i això ha desquiciat als seus jugadors, que cada vegada eren més impressisos a l'hora de jugar la pilota. El que fa la psicologia, el Cistella es veia crescut i el Fortià desesperat i això ha fet que les ocasions més clares es veiessin a la porteria del Fortià. Primer ha estat l'Ayats, que en la sortida d'una falta remata sol davant del porter i envia la pilota fora en una jugada que no sol fallar mai. Novament l'Ayats se'n va de la defensa contraria i quan va per rematar sol davant del porter des de la frontal de l'àrea, és agafat per un defensa que l'impedeix rematar amb claretat. Incomprensiblement l'àrbitre només li ensenya targeta groga, reconeixent posteriorment que potser s'havia equivocat al ser l'últim defensor. En una nova jugada, una centrada d'en Porterias és rematada en planxa per en Miquel que havia pujat a l'atac i la pilota surt fregant el travesser. Massa ocasions desaprofitades en un partit que s'havia de ser més efectiu si es volia guanyar. El Fortià ha tingut una ocasió en els darrers minuts per sentenciar el partit, quan una jugada per la dreta és centrada al segon pal i un jugador sol i a porteria buida remata per sobre del travesser. El Cistella s'ha entregat físicament ens els darrers minuts per empatar el partit, però sense èxit, i el Fortià ha acabat demanant l'hora.

Bona imatge del Cistella que tot i no treure cap punt de Fortià, ha donat la sensació que podia guanyar el partit jugant amb 9 jugadors. Felicitar a tots els jugadors que han donat la cara durant els 90 minuts per la seva entrega i esforç físic en un camp tant gran.

El Fortià s'emporta els 3 punts però els jugadors se'n van al vestuari amb cares llargues per la imatge que s'ha donat al damunt del camp. Suposo que no és fàcil jugar contra 9 jugadors perquè un es pot relaxar pensant que el gols arribaran i quan veus que no arriben el nervis mostren un equip pitjor del que realment és. Encara que avui no ho semblés, el Fortià té una molt bona plantilla de jugadors, amb alguns jugadors joves amb molta projecció.

Properament podreu veure unes quantes fotografies del partit a la secció habitual.

El proper dissabte l'últim partit de la 1a volta i contra el 2n classificat, el Cadaqués. El partit es jugarà a Cistella a dos quarts de 4. Us hi esperem a tots!